Linn Halvorsrød, Trøndelag Senter for SamtidskunstView Slideshow

SunRoad Track Zero 1 2 3 4ever

En lydinstallasjon av Linn Halvorsrød vises i The Black Cube ved Trøndelag Senter for Samtidskunst 15.-31. januar.

Fra pressemeldingen:

Linn Halvorsrød er tilbake fra lydopptak i Amazonas og gjester The Black Cube med en ny versjon av sitt prosessuelle, pågående lydkunstverk SunRoad Track Zero 1 2 3 4ever. Et verk der forbindelsen mellom kunstnerens musikalske erfaringsbakgrunn og visuell estetikk spiller en sentral rolle.
Dette arbeidet kan sees på som Halvorsrøds hovedarbeide de siste to årene. Det består av 20 lyder som blir spilt av på hver sin diskmann som igjen er koblet til hver sin høyttaler. Lydene er til enhver tid favoritter fra kunstnerens arkiv av feltopptak hun har samlet de siste 10 årene. 
Høyttalerne er alt fra gitarforsterker, hyperdirektive, monitor og datahøyttalere.  Lydene går i loop og på grunn av at lydene har forskjellig lengde og forskjellig lengde på stillheten imellom hver gjentakelse skapes en komposisjon i evig forandring. Selve rommet utgjør en viktig del av verket, og kunstneren bruker  tident i oppriggingsperioden på å skape en harmonisk og dynamisk komposisjon i forhold til rommet arbeidet skal vises i. Verket har har tidligere blitt vist i forskjellige versjoner ved Galleri 21:24, UKS og på Atelier Nord i Oslo, ved Museet for samtidskunst i Roskilde, Danmark, men det er altså en helt ny versjon som nå møter publikum i The Black Cube.
Kunstneren er spesielt betatt av ideen om en endeløs komposisjon, som også tittelen antyder - uten slutt. 
Det endeløse arkivets iboende motsetninger – kontrolltap og dekomposisjon.

Linn Halvorsrød tok sin mastereksamen ved Kunstakademiet i Trondheim mai 2009 og var en av studentene ved Nordic Sound Art - et samarbeid mellom Kunstakademiene i København, Malmø , Oslo og Trondheim. 

Mer lyd: http://www.myspace.com/sunroad


No Comments

Add a comment:

*Required fields
Subscribe to comments RSS Feed