Pushwagner, Rom for kunst, Trondheim SentralstasjonView Slideshow
Ingeniørkunst står i fokus for Rom for kunst i 2009. En utstilling med kunstneren Pushwagner føyer seg naturlig inn i denne satsingen. Hans utrettelige sivilisasjonskritikk får her anledning til å gå i direkte dialog med byrommet, arkitekturen og de urbane strukturene. På denne urbane arenaen stiller kunstneren storsamfunnet og massekulturen til skue med sin særegne strek og intense fargepalett.
”Hariton Pushwagners billedverden kan være både klaustrofobisk, svimlende og skrekkinnjagende. Hans blikk er sosialsatirisk og motivene nådeløst insisterende. Han er både kritiker og drømmer og tematisk spenner hans arbeider seg fra det grunne massemennesket til det uutgrunnelige individet.” (Utdrag av tekst fra Petter Mejlænder. Hele teksten kan leses på: Romforkunst
Utstillingen på henholdsvis Oslo S og Trondheim S presenterer bl.a. arbeider fra Soft City og En dag i familien Manns liv. Med skarp strek i grandiost tegneserie format speiler kunstneren våre liv og forsøker å vekke oss fra vårt bløte vakuum. Han vil vår automatiserte døs til livs med sin blottleggelse av sivilisasjonsubehaget. Pushwagner har viet seg til å se, oppleve og ikke minst videreformidle dette ubehaget, og nå byr han på det til oss alle, midt i det urbane byrommet. Her kan vi stoppe opp i vår automatiserte bevegelse fra A til Å, suge til oss Pushwagners bitende ironi og vandre videre i fullt våken tilstand.
I forbindelse med utstillingen har vi fått anledning til å vise NRK sin dokumentarfilm Pushwagner spesial i utstillingsperioden. Safaris reporter Kristin Rosenløw Eeg har fulgt ham gjennom 2008. I denne dokumentaren får du møte en kunstner som hadde mistet nesten alt, og som ingen trodde kunne reise seg igjen. Vi får være med på en reise – for å finne det tapte, og huske det glemte.
Utstillingsarenaer: Oslo S: Storformat på fasade hovedinngangen og Flytogets glassfasade, samt videovisning Pushwagner spesial på flatskjerm, inngang nord (ved rulletrappene ned mot t-banen). Trondheim S: Storformat på fasade ved hovedinngangen, inne på stasjonsområdet samt videovisning Pushwagner spesial på flatskjerm.
Rom for kunst på Trondheim S
Kulturbyrået Meséner prosjektleder og produsent for ROM eiendom / NSB sin satsing Rom for kunst, som ble initiert i 2001. Rom for kunst legger til rette for formidling av temporær samtidskunst på stasjonsområdet. Gjennom en periode på 8 år har Oslo S (og fra 2007 Trondheim S) etablert seg som et viktig visningssted for kunst i offentlig rom, som åpner for dialog med en stor og sammensatt publikumsgruppe.
Kulturbyrået Mesén

No Comments

Add a comment:

*Required fields
Subscribe to comments RSS Feed