Flàvia Müller Medeiros, Galleri BlunkView Slideshow

My Berlusconi av Flàvia Müller Medeiros på Galleri Blunk, 06.-08.11.09

Fra pressemeldingen til Galleri Blunk:

Galleri Blunk presenterer Flàvia Müller Medeiros My Berlusconi (2008-)

Åpning Fredag 6.november 20.00- 22.00

Flàvia Müller Medieros ble født i Rio de Janeiro, 1971. Hun bor og jobber i London, hvor hun tok Mastergrad i Fine Arts (2003) ved Goldsmiths College. For tiden er hun på residency ved Noridsk kunstnarsenter i Dalsåsen.

Det var under et opphold som lærer ved IUAVs univeristet i Italia, i 2008, at Flávia Müller Medieros laget en tegning i skisseboken etter en diskusjon om Berlusconi. Hun forklarer den med dette; “Jeg fikk høre at Berlusconis presseavdeling ønsket å male over brystene på maleriet “The Truth Unveiled by Time” av Giovanni Battista Tiepolo, som hang på pressekontoret. Hver gang Berlusconi uttalte seg i en pressekonferanse, kunne man se disse brystene på veggen rett bak ham. Dette mente de kunne skade omdømmet hans.”

Da Flavia kom tilbake til London, begynte hun å spørre folk om å gjøre en rask tegning av et par bryster på et hvitt papir. Hele denne prossessen ble til et slags intimt rituale, som sprang ut i mange interressante og merkelige diskusjoner. Det ble mange forskjellige reaksjoner på prosjektet, noen nektet å tegne noe, andre syntes det var vanskelig å tegne noe så spontant: skulle de være realistiske, en skisse eller abstrakte? Alle tegningene er gjort med samme pennen på standard A3 kopipapir.


No Comments

Add a comment:

*Required fields
Subscribe to comments RSS Feed