Ingvild Kjær Tofte, Galleri BlunkView Slideshow

I umiddelbar nærhet av Ingvild Kjær Tofte på Galleri Blunk, 09.-11.10.09

Pressemelding fra Galleri Blunk:

Galleri Blunk ønsker velkommen til utstillingen I UMIDDELBAR NÆRHET av Ingvild Kjær Tofte. Hun er for tiden masterstudent ved Kunstakademiet i Trondheim hvor hun blant annet jobber med maleri og installasjon. I denne utstillingen har rommet invadert maleriet, eller kanskje er det maleriet som har invadert rommet.

Åpning fredag 9. oktober 2009 kl 20-22
Åpent lørdag 10. og søndag 11. oktober fra kl 12-16. 
Adresse: Innherredsveien 2b, inngang Verftsgata, Trondheim.
 
Om arbeidet:

"Uten å være klar over det, innretter mennesket tilværelsen
etter skjønnhetens lover  - selv i den dypeste forvirring".

Denne setningen noterte jeg en gang på en lapp og fant det igjen under en ryddesjau flere år seinere. Jeg er ikke sikker på hvem sitatet skriver seg fra, men jeg skal ikke utelukke at det er den tsjekkiske forfatteren Milan Kundera.

I løpet av de siste årene har det hopet seg opp en del ting på arbeidsrommet mitt. Ruller, bunker, hauger og kasser med emballasje, mulige materialer til kommende kunstprosjekter, levninger fra avsluttede prosjekter, samt gjenstander som ikke har noen som helst funksjon utover at jeg liker å se på dem. Mange ville ikke engang nøle med å kalle dette rot. Selv setter jeg pris på å omgi meg med disse gjenstandene, selv om deres funksjon er noe uklar. For tiden er tingene installert i galleri Blunk hvor jeg i løpet av en ti dagers periode vil forsøke å portrettere dem, slik at en serie stedsspesifikke stilleben danner et visuelt ekko av gjenstandene i rommet.

Ingvild Kjær Tofte

Kontaktperson: Alexandra Jegerstedt Fiskum, tlf.: 918 82 253

BLUNK Innherredsvegen 2B, 7014 Trondheim (inngang verftsgata)

blunkgalleri@hotmail.com
www.galleriblunk.com


No Comments

Add a comment:

*Required fields
Subscribe to comments RSS Feed