Jason Havneraas, Galleri BlunkView Slideshow

Every Little Cell in My Body Was Well av Jason Havneraas på Galleri Blunk, 28. - 30.1.2011

Til sin første separatutstilling i Trondheim, presenterer kunstneren Jason Havneraas et nytt videoverk som baserer seg på erfaringer han har gjort med det antroposofiske Camphillkollektivet på Rotvoll i Trondheim, og sitt livslange engasjement i denne britisk.norske organisasjonen.

Motivet er tatt fra et teaterstykke som hver jul blir spilt i rotvollkollektivet; utkledd som gjetere, gjentar Havneraas og hans to medspillere en sang de lærte ved en kollektivlunch, og kombinerer den med replikker fra julespillet, som for å forestille at ordene kommer fra en felles drøm. Disse handlingene viser at ved å ritualisere enkelte aspekter av livene våre, kan vi oppnå materiell og åndelig harmoni, men også offerviljen som kreves for å oppnå dette.

Havneraas har filmet projeksjonen fra et storformatkamera i HD, og dette skaper en kombinasjon av bevegelig bilde og tradisjonelt fotografi. Publikum får anledning til å se hva en kunstner ser når han komponerer et bilde. Ved dette viser han det som er nødvendig for å lage et godt komponert bilde samtidig som han gir tilskueren muligheten til å vurdere når det er komplett.

Dette videoarbeid skiller seg fra tidligere arbeider Havneraas har vist, senest i en separatutstilling på Fotogalleriet i Oslo, ved at han for første gang har satt seg selv foran kamera og at han har kombinert flere ulike elementer fra den virkeligheten han jobber med til å skape noe nytt.

Lørdag 12 - 16, søndag 12 - 16


No Comments

Add a comment:

*Required fields
Subscribe to comments RSS Feed