Mathieu Flammarion, BabelView Slideshow

Mathieu Flammarion, National Identity - Babel 19.11  - 28.11.2010

Fra www.babelkunst.no

Mathieu Flammarion er opptatt av hvordan vår nasjonale tilknytning preger oss i livene våre, og former våre møter med hverandre. I denne utstillingen tar han tematisk utgangspunkt i vår identitet som en prosess i stadig refleksjon mot våre omgivelser.

Flammarion er utdannet fra Saint Luc Institute i Brussel, og bor og arbeider i Paris. Han har vært i Trondheim som gjestekunstner i snart en måned, og bruker oppholdet her som utgangspunkt for å utforske problemstillinger relatert til kulturell identitet og tilhørighet. Kan noe så abstrakt som landegrenser også påvirke grensene og rommene mellom mennesker?

” These colour stains speak about being, reinvest it in images and symbols that found our cultural identity, beyond ideological and aesthetical misrepresentations.”

Han arbeider med akryl, vannfarge og oljemaling basert på valnøttolje, og lager bilder som i sin estetiske enkelhet stiller grunnleggende spørsmål. Hans abstraherte figurer beveger seg i rom uten tydelige avgrensninger og skildrer en utviklingsprosess der menneskelig identitet formes på bakgrunn av, og på tvers av, de grenser som omgir oss. De poetiske arbeidene berører det menneskelige i møte med verden.

Han har tidligere stilt ut sine arbeider i blant annet New York, Berlin og Paris.


No Comments

Add a comment:

*Required fields
Subscribe to comments RSS Feed