Tommy Høvik, Trøndelag Senter for SamtidskunstView Slideshow

Tommy Høvik, Stille Rom, Trøndelag Senter for Samtidskunst

Hope you were there to receive him, 2011.

Jeg har siden filmen ble ferdig tenkt på hvordan jeg kunne få vist den i Trondheim for venner, familie og kunst interesserte. Når jeg fikk innbydelsen av Ann-Cathrin Hertling til å stille ut under hennes utstillingskonsept "Stille Rom" var rammene tilrettelagt for å presentere disse verkene. 

Super 8 filmen jeg har laget består av opptak jeg gjorde i min mors hage sommeren 2010, da alle blomstene, busker og trær hadde hver sine blomstringsperioder i løpet av disse månedene. Samtidig hadde min mor selv sine siste dager i hagen da hun i juni samme sommer tapte kampen i mot kreften som hadde vart i over to år. Utstillingen er min hommage til henne. En uendelig takk for alt hun har lært meg og min bror. Minnene hun har gitt alle oss som var rundt henne, og det vakre hun skapte som fortsatt lever videre.

-Tommy Høvik

Om kunstneren: 

Tommy Høvik (f.1979) avsluttet våren 2011 sin mastergrad ved Kunstakademiet i Oslo med avgangsprosjektet From here we go sublime. Med  samme prosjekt vant han den europeiske kunstprisen StartPoint Prize hvor han konkurrerte imot 34 andre avgangsverk fra ulike skoler i Europa. Høvik jobber med ulike medier i sine installasjoner, og det er ofte en kombinasjon av det personlige og det spirituelle, det moderne og det sakrale som kommer til uttrykk i mange av hans verk.  Tidligere har han blant annet laget en omfattende installasjon i Nidarosdomen, vist arbeider på Museet for Samtidskunst, Nasjonalmuseet og har deltatt på en rekke utstillinger i utlandet. Han er også kurator for det nomadiske utstillingskonseptet Agnes Amstaff. 


No Comments

Add a comment:

*Required fields
Subscribe to comments RSS Feed